Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@05:24:11 GMT

برق‌آبی‌ها مانع خاموشی شدند

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۷۶۶۸۹

نیروگاه‌های برقابی تهران با تولید بیش از ۲۵۲ هزار مگاوات ساعت برق طی پنج ماهه نخست امسال، نقش پررنگی در عبور از پیک برق ایفا کردند به طوری که طی این مدت نیروگاه امیرکبیر ۹۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات ساعت، نیروگاه کلان ۷۸ هزار و ۱۰۰ مگاوات ساعت، نیروگاه لتیان ۳۹ هزار و ۲۰۰ مگاوات ساعت و نیروگاه طالقان ۳۷ هزار و ۶۰۰ مگاوات ساعت برق تولید کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه نیروگاه های برق‌آبی سوخت فسیلی مصرف نمی کنند، جزو تاسیسات دوستدار محیط زیست و نیروگاه‌های پاک محسوب می شوند. علاوه بر آن نیز این نیروگاه‌ها در کنترل فرکانس شبکه نقش مؤثری داشته و می توانند ضریب بار شبکه را بهبود بخشند. به عبارتی عدم نیاز به سوخت، زمان راه اندازی بسیار کوتاه، حفظ محیط زیست و عدم ایجاد آلودگی و عمرمفید بالا از شاخصه های نیروگاه‌های برقآبی بوده و در همین راستا می‌توانند نقش مهمی در تامین انرژی مورد نیاز کشور داشته باشند.

محمد شهریاری، مدیر بهره برداری و نگه‌داری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه ای تهران در این زمینه گفت: آب منطقه‌ای تهران یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های آب منطقه ای کشور است که چهار نیروگاه برق‌آبی به ظرفیت اسمی ۲۶۸ مگاوات در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه ۹ واحد نیروگاهی برق‌آبی تحت مدیریت شرکت آب منطقه ای تهران قرار دارد گفت: در سامانه شرق تهران سد لتیان شامل دو واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت ۲۲.۵ مگاوات و در مسیر آب انتقالی از سد لار به تهران نیز نیروگاه کلان با سه واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت ۳۷.۵ مگاوات وجود دارد.

وی افزود: همچنین در سامانه غرب نیز سد امیرکبیر با دو واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت ۴۵ مگاوات و سد طالقان با دو واحد ۸.۷ مگاواتی وظیفه تامین بخشی از برق شبکه سراسری را برعهده دارند.

شهریاری با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای بهره برداری حداکثری از ظرفیت نیروگاههای برق آبی شرکت آب منطقه ای تهران در تابستان گفت: قبل از تابستان واحد یک نیروگاه کلان در دست تعمیر بود که با تکلیفی که به پیمانکار این نیروگاه صورت گرفت واحد مذکور پس از اتمام عملیات تعمیرات و انجام تست های مربوطه در زمان پیک تابستان با حداکثر ظرفیت وارد مدار شد که همین موضوع باعث افزایش ۳۰ درصدی برق تولیدی این نیروگاه شد.

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران ادامه داد: میزان تولید نیروگاههای برق آبی متاثر از حجم ذخیره مخازن سدها و نیاز آبی پایین دست است که امسال با توجه به وضعیت مخازن سدهای تحت پوشش و همچنین گرمای بی سابقه هوا و نیاز شبکه برق سراسری، با برنامه ریزی های انجام شده و پس از اخذ تاییدیه از شرکت مدیریت منابع آب، ۱۵ میلیون متر مکعب آب از سد لار به سدهای لتیان و ماملو منتقل شد که همین موضوع باعث شد ۲۵ هزار مگاوات ساعت بیش از برنامه پیش‌بینی شده برق تولید و به شبکه سراسری تزریق شود.

شهریاری با اشاره به نقش نیروگاه‌های برق آبی شرکت آب منطقه ای تهران در تامین برق پیک تابستان ۹۶ گفت: طی پنج ماهه نخست امسال ۷۶ هزار مگاوات ساعت در زمان پیک و ۱۷۶ هزار مگاوات ساعت نیز در ساعات غیر پیک توسط ۹ واحد نیروگاه برق آبی تحت مدیریت شرکت آب منطقه ای تهران تولید شده است.

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای ماهیت کار در سدها و نیروگاه‌های برق‌آبی را بسیار سخت و طاقت فرسا توصیف کرد و گفت: متخصصان و کارشناسان مربوطه به صورت ۲۴ ساعته در تاسیسات آبی و برق آبی حضور دارند تا خدمات پایدار و مطلوبی به مردم شریف ارائه شود.

وی خاطرنشان کرد: اعیاد، تعطیلی های رسمی و مناسبت ها دلیلی بر عدم حضور متخصصان و کارشناسان در محل سدها و نیروگاه‌ها نیست که همین موضوع شرایط سخت و البته مقدسی را ایجاد می‌کند.

شهریاری گفت: با توجه به شرایط بسیار سخت کار در مجموعه سدها و نیروگاه‌های برق‌آبی، رویکرد مثبت و اقدامات بسیار خوبی جهت افزایش انگیزش همکاران این مجموعه‌ها از سوی مدیریت کلان شرکت در دستور کار قرارگرفته است که امیدواریم با عملیاتی شدن آنها شاهد تلاش هرچه بیشتر همکاران شاغل در امور بهره برداری و نگهداری سد و نیروگاه‌های تحت پوشش شرکت آب منطقه ای تهران باشیم.

پتانسیل‌های برق آبی موجود در کشور حدود ۳۲ هزار مگاوات و ظرفیت تولید در دست بهره برداری حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ مگاوات است که شرکت آب منطقه ای تهران با در اختیار داشتن ۹ واحد نیروگاهی به ظرفیت اسمی ۲۶۸ مگاوات و متوسط تولید انرژی سالانه ۴۳۱ هزار مگاوات ساعت، سهم تولیدی ۲.۸ درصدی از کل نیروگاه‌های برق‌آبی کشور را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۶۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود برج‌های واحد CCR به شرکت پالایش نفت تهران

شرکت پالایش نفت تهران با ورود برج‌های واحد CCR یک گام دیگر به خط پایان نزدیک‌ شد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، برج جداکننده ۲۸۲ به ارتفاع ۴۰ متر با هدف جداسازی ترکیبات بنزن‌دار و سبک از بنزین، و برج تثبیت‌کننده ۲۵۷ با هدف تنظیم فشار بخار بنزین (RVP) به ارتفاع ۳۸ متر با توان و بهره‌گیری از دانش متخصصان داخلی با حضور محسن ایران‌زاد، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران، وارد پروژه CCR شد تا این واحد پالایشی یک گام دیگر به خط پایان نزدیک‌ شود.

دیگر خبرها

  • ورود برج‌های واحد CCR به شرکت پالایش نفت تهران
  • خانه‌های منطقه ۲۲ تهران چند؟
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • جزئیات افزایش ۹ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور
  • ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  • تابستان منهای خاموشی
  • قیمت اجاره آپارتمان در منطقه ۱ و ۳ تهران
  • نیروگاه تجمیعی خورشیدی در استان یزد احداث می‌شود
  • افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران به دست هایپراستار
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی